Pedig a csokoládé, ami köztudottan boldogsághormont termel, a legújabb kutatások szerint olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek megkötik a szabad gyököket, sőt még a rossz koleszterint is képes semlegesíteni. A régi angolszász mondás azonban úgy tartja a csokoládéról, pillanatig az ajkakon, mindörökké a csípőn.
Pedig a csokoládé fogyaszthat is, persze ehhez nem megenni kell, hanem magunkra kenni. A kozmetikai szalonok legújabb kényeztetése a csokipakolás, illetve csokimasszázs.A szobahőmérsékletre melegített 100 %-os kakaó ugyanis olyan flavonoidokat és ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek puhítják, hidratálják a bőrt ezáltal feszesítenek, késleltetik az öregedést, visszaadják az elvesztett nedvességet a bőrnek. A narancsbőr egyik legjobb ellenszerének tartják, és egyes szakemberek szerint centikben mérhető karcsúsodást is, amit egy-egy kúrával is elérhetünk. Kissé bizarr elgondolással akár úgy is fogalmazhatunk, hogy, amit felszedünk a csoki nassolásával, azt leadhatjuk, ha kívülről magunkra kenjük.